Hoe het allemaal begon..

We keren terug in de tijd..

1948 - 1958

In 1948, bij de oprichting van het bedrijf door familie De Lodder, waren de activiteiten voornamelijk het vervoeren van katoen, vlas, vlaslemen en tabak.

1958 - 1970

Al gauw waren 5 trekkers en bijhorende opleggers de weg op, ook huifwagens die naar de streek van Bretagne en Le Havre reden.

1970 - 1985

20 jaar later startte men met het transport van hout vanuit de streek Troyes met bestemming België en retourvrachten hoofdzakelijk op Antwerpen.

Van 1974 tot 1976 ging men nog een stapje verder, het transport van gezaagd hout naar Spanje met terugvrachten van sinaasappelen werd een feit. Toen waren er 10 trekkers en ongeveer 15 opleggers en werd het bedrijf gerund door Dhr. & Mevr. Marcel Coorevits.

1985 - 1990

In 1985 kwam een hervorming van Transporten Delodder nv en werd de fakkel doorgegeven aan zoon Dhr. Philippe Coorevits, die het bedrijf overnam van zijn ouders.

Met man en macht werd gewerkt, naast houttransport werd ook containervervoer van Antwerpen naar Roubaix een dagelijkse activiteit.

1993 - 2000

In 1993 verhuisde Transporten Delodder nv van Bavikhove naar Waregem, nog steeds de huidige exploitatie locatie. Een mooie site kwam ter beschikking en geen moment werd er getwijfeld om te verhuizen. Vlotter bereikbaar, dichter bij de zagerijen uit de streek en toegankelijker vanaf de belangrijke verkeersassen.

2000 - 2005

In 2002 werd het team van Transporten Delodder nv versterkt door Dhr. Kim Deceuninck. Na enkele jaren als medewerker in en rond het bedrijf, nam hij de verantwoordelijkheid als dispatcher ten harte.

In 2004 behaalde Kim zijn Getuigschrift van Vakbekwaamheid voor Nationaal en Internationaal Vervoer van goederen op de weg.

2005 - 2010

In 2005 groeide het team opnieuw en startte Mevr. Sylvie Coorevits. 5 jaar lang was zij actief als vastgoedmakelaar. Met de komst van hun zoon Thibaut koos zij ervoor om thuis te werken in hun bedrijf.

Nieuwe uitdagingen stonden nooit ver weg in dit transportbedrijf, geen enkele afstand was te ver en geen enkele kilometer te veel.

In 2007 werden ook nieuwe kantoren gebouwd en werd hun dochter Madeline geboren.

2010 - 2015

Kenmerkend aan het familiebedrijf is de houvast, het vertrouwen en het respect voor alle medewerkers gedurende de jaren.

In 2011 werd de fakkel doorgegeven aan Dhr. & Mevr. Kim Deceuninck.

Heenvrachten gingen nog steeds vanuit België of Nederland richting Frankrijk. Groupage kreeg ook meer aandacht.

In 2012 behaalden Kim & Sylvie hun Getuigschrift van Vervoerscommissionair.

2015 - 2020

De invoering van de kilometerheffing, de hoge (buitenlandse) concurrentie en de dalende transportprijzen waren kenmerkend.  Ondanks bleven we geloven dat het goed gaat. Samen met ons team hielden we de handen in elkaar en putten kracht uit de tevreden klanten die ons bleven steunen. Ons wagenpark werd door de jaren heen ook steeds vernieuwd zodat we telkens meer milieubewust kunnen rijden.

2020 - heden

Transport in corona tijden..  Zoals in vele sectoren lijden wij eveneens onder dit virus.  Producties in bedrijven verminderen door de afnemende koopkracht met als gevolg dat wij ook minder grondstoffen aanleveren, wat uiteindelijk de basis is van onze activiteiten.  We blijven echter hoopvol en kijken uit naar een gezonde toekomst.  Met zijn allen gaan we er voor!